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시장보고서
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세계의 발효 유래 단백질 원료 시장 기회, 성장 촉진요인, 업계 동향 분석 및 예측(2025-2034년)Fermentation-Derived Protein Ingredients Market Opportunity, Growth Drivers, Industry Trend Analysis, and Forecast 2025 - 2034 |
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세계의 발효 유래 단백질 원료 시장은 2024년에 58억 달러로 평가되었고, 2034년까지 연평균 복합 성장률(CAGR) 11%를 나타내 173억 달러에 이를 것으로 예측되고 있습니다.

시장 확대는 지속가능하고 식물 유래, 깨끗한 라벨 단백질 솔루션에 대한 소비자의 선호도 증가에 추진되고 있습니다. 발효 유래 단백질은 기존의 동물성 단백질에 비해 확장성, 영양가, 환경 부하의 저감이라는 점에서 대체 단백질원으로서 주목을 받고 있습니다. 미생물, 균류 또는 유전자 변형 미생물에서 생산되는 이러한 단백질은 필요한 토지, 물 및 에너지 자원이 상당히 적고 전반적인 환경 부하를 줄입니다. 발효 과정은 안정적인 품질, 안전성 및 확장성을 제공하기 때문에 이러한 원료는 비건과 윤리 의식이 높은 소비자에게 매력적입니다. 그 기능 특성에 의해 다양한 식품 제품에 있어서 영양 강화, 보존 기간의 연장, 풍미 프로파일의 향상이 가능하게 됩니다. 생물학적 개선, 합성 공정, AI 구동의 자동화를 포함한 제조 기술 혁신은 생산 효율의 추가 최적화, 폐기물 감소, 단백질 특성 및 기능 특성의 정밀한 제어를 가능하게 합니다.
| 시장 범위 | |
|---|---|
| 시작 연도 | 2024년 |
| 예측 연도 | 2025-2034년 |
| 시작 가치 | 58억 달러 |
| 예측 금액 | 173억 달러 |
| CAGR | 11% |
정밀 발효 부문은 2024년에 24.1%의 점유율을 차지했고 2034년까지 연평균 복합 성장률(CAGR) 11.1%를 나타낼 것으로 예측되고 있습니다. 이 수법에서는 유전자 재조합 미생물을 이용하여 기존의 원료 유래와 동일한 특성을 가진 특정 단백질을 생산하여 영양 성분, 기능성, 관능 특성을 제어할 수 있습니다.
박테리아 유래 단백질 부문은 25.1%의 점유율을 차지했고 2034년까지 연평균 복합 성장률(CAGR)11.2%를 나타낼 것으로 예상되고 있습니다. 이 부문은 높은 성장률과 수율을 가진 박테리아 종에서 생산되며 전통적인 단일 세포 단백질과 정밀 발효 유래 단백질을 모두 포함합니다. 이로 인해 박테리아는 대규모 생산에서 효율적이고 신뢰할 수 있는 단백질 공급원이 되었습니다.
북미의 발효 유래 단백질 원료 시장은 43.5%의 점유율을 차지했고, 2024년에는 CAGR 11.1%를 나타내, 20억 달러의 규모에 이르렀습니다. 성장은 발효 기술의 발전에 의해 지원되는 지속 가능하고 식물 유래 단백질에 대한 강한 소비자 수요에 의해 견인됩니다. 미국과 캐나다에서 채식주의자와 플렉시탈리안 식단의 보급, 규제 측면 지원, 클린 라벨 혁신이 시장 채택과 확대를 더욱 촉진하고 있습니다.
세계 발효 유래 단백질 원료 시장의 주요 기업으로는 ScaleUp Bio, Formo, TurtleTree Labs, Nature's Fynd, Onego Bio, Solar Foods Oy, Standing Ovation, The Better Meat Co., Cauldron, The EVERY Company, Perfect Day 등이 있습니다. 세계 발효 유래 단백질 원료 시장의 기업은 시장에서의 존재감을 강화하기 위해 혁신, 연구 개발, 전략적 파트너십에 주력하고 있습니다. 많은 기업들이 단백질의 수율, 품질, 기능성을 향상시키기 위해 차세대 발효 기술과 유전자 최적화 균주의 개발을 진행하고 있습니다. 또한 효율화, 폐기물 감축, 제품 기준 안정화를 위해 자동화 및 AI 구동형 생산 시스템에 대한 투자도 진행하고 있습니다. 음식 및 음료 제조업체와 전략적 제휴를 통해 이러한 단백질을 소비자 제품에 통합할 수 있습니다. 또한 지역별 생산시설 확충, 공급업체와의 제휴, 라이선싱 체결을 통해 사업범위 확대를 도모하고 있습니다.
The Global Fermentation-Derived Protein Ingredients Market was valued at USD 5.8 billion in 2024 and is estimated to grow at a CAGR of 11% to reach USD 17.3 billion by 2034.

Market expansion is fueled by increasing consumer preference for sustainable, plant-based, and clean-label protein solutions. Fermentation-derived proteins are gaining traction as alternative protein sources due to their scalability, nutritional value, and reduced environmental impact compared to conventional animal proteins. Produced from microbes, fungi, or engineered microorganisms, these proteins require significantly fewer land, water, and energy resources, lowering the overall ecological footprint. Fermentation processes offer consistent quality, safety, and scalability, making these ingredients attractive to vegan and ethically conscious consumers. Their functional properties allow for fortification, improved shelf life, and enhanced flavor profiles in various food products. Innovations in manufacturing, including biological improvements, synthetic processes, and AI-driven automation, are further optimizing production efficiency, reducing waste, and enabling precise control over protein characteristics and functional properties.
| Market Scope | |
|---|---|
| Start Year | 2024 |
| Forecast Year | 2025-2034 |
| Start Value | $5.8 Billion |
| Forecast Value | $17.3 Billion |
| CAGR | 11% |
The precision fermentation segment held a 24.1% share in 2024, with a projected CAGR of 11.1% through 2034. This method uses genetically engineered microorganisms to produce specific proteins that mirror those from conventional sources, allowing control over nutritional content, functionality, and sensory attributes.
The bacterial-derived proteins segment held a 25.1% share, growing at 11.2% CAGR through 2034, generated from bacterial species with high growth rates and yields. This segment includes both traditional single-cell proteins and precision fermentation-derived proteins, making bacteria an efficient and reliable protein source for large-scale production.
North America Fermentation-Derived Protein Ingredients Market held 43.5% share, with a CAGR of 11.1% and generated USD 2 billion in 2024. Growth is driven by strong consumer demand for sustainable and plant-based proteins, supported by technological advancements in fermentation. The rise of vegan and flexitarian diets across the U.S. and Canada, along with regulatory support and clean-label innovations, is further fueling market adoption and expansion.
Key players in the Global Fermentation-Derived Protein Ingredients Market include ScaleUp Bio, Formo, TurtleTree Labs, Nature's Fynd, Onego Bio, Solar Foods Oy, Standing Ovation, The Better Meat Co., Cauldron, The EVERY Company, Perfect Day, Inc., and Impossible Foods Inc. Companies in the Global Fermentation-Derived Protein Ingredients Market are focusing on innovation, R&D, and strategic partnerships to strengthen their market presence. Many are developing next-generation fermentation techniques and genetically optimized strains to enhance protein yield, quality, and functionality. Firms are also investing in automated and AI-driven production systems to increase efficiency, reduce waste, and maintain consistent product standards. Strategic collaborations with food and beverage manufacturers enable integration of these proteins into consumer-ready products. Additionally, companies are expanding regional production facilities, forming alliances with suppliers, and pursuing licensing agreements to broaden their reach.