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시장보고서
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1820137
플라보노이드 시장 보고서 : 유형별, 형태별, 용도별, 지역별(2025-2033년)Flavonoids Market Report by Type (Anthocyanin, Flavones, Flavan-3-ols, Flavonol, Anthoxanthin, Isoflavones, and Others), Form (Powder, Liquid), Application (Food and Beverages, Pharmaceutical, Cosmetics, Animal Feed, and Others), and Region 2025-2033 |
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세계 플라보노이드 시장 규모는 2024년 13억 7,000만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 이 시장이 2033년까지 21억 2,000만 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 4.73%의 연평균 성장률(CAGR)을 기록할 것으로 전망하고 있습니다.
플라보노이드는 다양한 페놀 구조를 가진 천연 폴리페놀 화합물입니다. 포도, 감귤류, 고추, 양파, 케일, 딜 등의 과일과 채소에 색소를 첨가하는 생물학적 활성 화합물입니다. 칼콘류, 플라본류, 이소플라보노이드류, 플라바논류, 안토시아닌류, 안토시아닌류는 식물의 껍질, 뿌리, 줄기, 꽃에서 추출됩니다. 이들은 기능성 식품, 건강기능식품, 건강보조식품, 의약품, 화장품 등의 착색제 및 자외선(UV) 차단제로 널리 사용되고 있습니다. 항노화, 항부종, 항산화, 항염증 효과가 있습니다. 플라보노이드는 피부를 매끄럽게 하고, 수분을 공급하고, 주름을 방지하고, 콜라겐 합성을 촉진합니다. 또한 암세포의 증식을 억제하고 위궤양을 치료하며 체내 감염을 예방하는 효과도 있습니다.
전 세계 식음료 산업이 크게 성장하고 있는 것이 시장의 밝은 전망을 만들어내는 주요 요인 중 하나입니다. 안토시아닌 및 기타 플라보노이드는 바로 먹을 수 있는(RTE), 포장 식품 및 가공 식품의 착색제로 널리 사용됩니다. 또한 항균성, 항진균성, 항바이러스성, 항암작용으로 의약품과 건강보조식품에도 첨가되고 있습니다. 또한, 반추 동물 영양에 플라보노이드의 채택이 증가함에 따라 시장 성장을 촉진하고 있습니다. 플라보노이드는 미생물의 활성을 변화시키고, pH 균형을 유지하며, 단백질의 변성을 교정하는 사료 첨가제로 사용됩니다. 또한, 프리미엄급 화장품 및 스킨케어 제품에 대한 소비자의 선호도 변화도 또 다른 성장 촉진요인으로 작용하고 있습니다. 플라보노이드는 오염, 자외선, 햇빛으로 인한 피부 손상을 보호하고 회복시키기 위해 이 제품들에 첨가됩니다. 이 외에도 소비자의 소비 여력 증가, 광범위한 연구개발(R&D) 활동 등이 시장 성장을 촉진할 것으로 예상됩니다.
The global flavonoids market size reached USD 1.37 Billion in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 2.12 Billion by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 4.73% during 2025-2033.
Flavonoid is a natural polyphenolic compound with variable phenolic structures. It is a biologically active compound that adds pigment to fruits and vegetables, such as grapes, citrus fruits, peppers, onions, kale and dill. Chalcones, flavones, isoflavonoids, flavanones, anthoxanthins and anthocyanins are the commonly available flavonoids that are extracted from the barks, roots, stems and flowers of the plants. They are widely used as coloring and ultraviolet (UV) protection agents in functional food, dietary supplements and pharmaceutical and cosmetic products. They exhibit anti-aging, anti-edema, antioxidant and anti-inflammatory properties. Flavonoids smoothen and moisturize the skin, prevent the formation of wrinkles and promote collagen synthesis. They can also inhibit cancer cell growth, cure stomach ulcers and prevent infections in the body.
Significant growth in the food and beverage industry across the globe is one of the key factors creating a positive outlook for the market. Anthocyanins and other flavonoids are widely used as coloring agents in ready-to-eat (RTE), packaged and processed food products. They are also added to pharmaceutical products and supplements due to their antibacterial, antifungal, antiviral and anticancer properties. Moreover, the increasing adoption of flavonoids for ruminant nutrition is providing a thrust to the market growth. They are used as feed additives to alter microbial activity, maintain pH balance and modify protein degeneration. Additionally, shifting consumer preference for premium-quality cosmetics and skin-care products is acting as another growth-inducing factor. Flavonoids are added to these products for protecting and reversing the damage caused by pollution, UV rays and sunlight on the skin. Other factors, including rising expenditure capacities of the consumers, along with extensive research and development (R&D) activities, are anticipated to drive the market toward growth.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being Alchem International Pvt. Ltd., Bordas S.A., Cayman Chemical Company, Extrasynthese, Flavon Usa LLC, Indena S.p.A., INDOFINE Chemical Company Inc., Nutralliance, Merck KGaA and Quercis Pharma AG.