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시장보고서
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1820210
감자 단백질 시장 보고서 : 유형별, 용도별, 지역별(2025-2033년)Potato Protein Market Report by Type (Isolate, Concentrate, Hydrolyzed), Application (Animal Feed, Bakery and Confectionery, Meat, Supplements, and Others), and Region 2025-2033 |
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세계 감자 단백질 시장 규모는 2024년 4억 5,550만 달러에 달했습니다. 향후 IMARC Group은 2033년까지 시장이 7억 6,040만 달러에 달할 것으로 예상하며, 2025년부터 2033년까지 5.9%의 연평균 성장률(CAGR)을 보일 것으로 전망하고 있습니다.
감자 단백질은 감자의 전분을 생성, 분리할 때 회수되는 건조 제품별입니다. 소화 가능한 단백질과 아미노산의 풍부한 공급원이며, 침전 및 원심분리를 통해 감자 주스에서 추출됩니다. 감자 단백질은 농축, 분리, 가수분해된 것이 일반적이며, 동물성 단백질의 대체품으로 널리 사용되고 있습니다. 소화가 잘되고, 체내 신진대사를 개선하며, 혈압을 낮추는 데 도움이 됩니다. 또한, 물에 대한 용해성, 지방 흡수성, 구운 과자에 기포를 포함시키는 기포성 등 다양한 기능성을 발휘합니다. 그 결과, 감자 단백질은 유아용 조제분유, 건강보조식품, 제과류, 과자류, 아이스크림, 시리얼, 수프, 스낵 제조에 널리 활용되고 있습니다.
대중의 건강에 대한 관심이 높아지면서 식음료 산업이 크게 성장하고 있는 것이 시장 전망을 밝게 하는 주요 요인 중 하나입니다. 채식주의에 대한 소비자 선호도가 높아지면서 식물성 단백질의 효과적인 공급원으로 감자 단백질에 대한 수요가 증가하고 있습니다. 또한, 동물 건강 유지에 대한 소비자의 인식이 높아짐에 따라 시장 성장을 가속하고 있습니다. 분리 감자 단백질은 가축 및 기타 가축의 근육 성장을 가속하고 소화를 개선하기 위해 가축 사료에 첨가됩니다. 이에 따라 스포츠 음료와 체중조절용 보충제에 감자 단백질이 널리 채택되고 있는 것도 시장 성장에 기여하고 있습니다. 또한, 단백질의 변성 및 기능 저하를 최소화하는 혁신적인 분리 단백질 추출 기술의 출시는 시장 성장을 가속할 것으로 예측됩니다.
The global potato protein market size reached USD 455.5 Million in 2024. Looking forward, IMARC Group expects the market to reach USD 760.4 Million by 2033, exhibiting a growth rate (CAGR) of 5.9% during 2025-2033.
Potato protein is the dry by-product collected during the generation and separation of potato starch. It is a rich source of digestible protein and amino acid profile and is extracted from potato juice through precipitation and centrifugation. Potato protein is commonly available in concentrated, isolated and hydrolyzed variants and is widely used as an alternative to animal-sourced proteins. It is easily digestible and aids in improving the metabolism of the body and lowering blood pressure. It also exhibits various functional properties, including dissolvability in water, absorption of fat and foaming abilities to incorporate air bubbles in baked goods. As a result, potato protein is widely utilized to manufacture infant formula, nutraceutical supplements, baked and confectionery products, ice creams, cereals, soups and snacks.
Significant growth in the food and beverage industry, along with increasing health consciousness among the masses, is one of the key factors creating a positive outlook for the market. With the shifting consumer preference toward vegan dietary patterns, there is a rising demand for potato protein as an effective source of plant-based protein. Moreover, rising awareness among the consumers regarding maintaining adequate animal health is providing a thrust to the growth of the market. Isolate potato protein is added to animal feed to promote muscle growth and improve digestion in livestock and other farm animals. In line with this, the widespread adoption of potato protein in sports drinks and weight management supplements is also contributing to the growth of the market. Additionally, the launch of innovative extraction technologies for isolate proteins that minimize protein denaturation and functionality loss is anticipated to drive the market toward growth.
The competitive landscape of the industry has also been examined along with the profiles of the key players being AGRANA Beteiligungs-AG, Avebe, Bioriginal Food & Science Corp (Cooke Inc.), Duynie Group (Royal Cosun), Kemin Industries Inc, KMC Ingredients, Meelunie B.V. (Hoogwegt Groep B.V.), PEPEES Group, PPZ SA w Niechlowie, Roquette Freres, and Tereos.