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									세계의 식품 효소 시장 - 예측(2024-2029년)Global Food Enzymes Market - Forecasts from 2024 to 2029 | 
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식품 효소 시장은 CAGR 7.76%로 성장할 전망이며, 2022년 40억 7,800만 달러로 평가되었고, 2029년에는 68억 8,200만 달러에 이를 것으로 예측됩니다.
식품 효소는 인간의 소비에 적합한 효소이며 식품의 안전성과 품질, 공정효율의 향상을 지원하기 위해 식품제조를 통해 식품산업에서 이용되고 있습니다. 광범위한 식품의 제조, 가공, 준비, 처리에 널리 사용됩니다. 제빵, 과일 주스, 치즈 제조, 양조 등은 효소를 사용하는 산업 중 하나입니다.
가공 식품 수요 증가는 식품 효소 산업을 뒷받침할 것으로 보입니다. 또한 효소 공학과 유전자 변형 효소 도입 등의 기술 개발도 식품 산업의 확대를 뒷받침하고 있습니다.
식품 효소는 단백질에서 전분에 이르기까지 식품 가공의 모든 측면에서 매우 중요합니다. 또한 유제품과 알코올 발효의 원료 처리를 강화하기 위해서도 이용되고 있습니다. 제빵은 또한 효소가 필수적인 역할을 하는 주목할 만한 분야입니다.
이와 같이 다양한 용도에서의 식품 효소의 다기능 이점과 화학 물질의 사용량을 최소화하는 기술의 진보와 같은 요인은 모두 시장의 성장에 기여하고 있습니다. 그러나 온도와 pH의 작동 범위가 제한되어 시장 확대가 제한될 수 있습니다.
가공 식품 수요 증가 주로 아시아 경제의 확대로 세계의 가공 식품에 대한 수요는 증가하고 있습니다. 가공 식품 분야의 대폭적인 확대의 주인이 되고 있는 것은 중국과 인도입니다.
인도 브랜드 에퀴티 재단에 의하면, 인도의 식품 및 식료품 시장은 세계 제6위이며, 그 생산고는 2025년부터 2026년까지 5,350억 달러에 달할 것으로 예상되고 있습니다. 인도의 식품 가공 부문은 식품 시장 전체의 32%를 차지하고 주요 산업이며, 생산량, 소비량, 수출량 및 예상 성장률로 5위에 랭크되고 있습니다.
식품 효소의 활성은 환경 요인에 크게 영향을 받습니다. 온도 저하는 반응 속도를 극적으로 저하시키는 반면, 열 교반은 식품 효소의 구조를 저하시켜 기능을 제거합니다. 식품 효소의 작동 범위 밖에서 pH를 변화시키면 효소 활성이 저하되어 결국 돌이킬 수 없는 변성으로 이어집니다.
식품 효소 시장 공급원별 세분화 : 미생물, 식물, 동물
식품 효소 시장 공급원별 세분화에는 미생물, 식물 및 동물이 포함됩니다. 박테리아와 곰팡이와 같은 미생물은 배양 비용이 상대적으로 낮기 때문에 효소 생산에서 비용 효율적인 옵션이 됩니다.
식물은 미생물에 비해 효소의 유형이 적기 때문에 효소 추출의 소스로서는 그다지 흔하지 않습니다. 동물은 미생물이나 식물에 비해 정도는 낮은 데 비해, 식품 용도의 효소 이용 가능성에 공헌하고 있습니다.
북미가 식품 효소 시장에서 큰 점유율을 차지할 것으로 예상됩니다.
북미는 식품 효소 시장에서 압도적인 점유율을 차지합니다. 그러나 예측 기간 동안 아시아태평양은 세계 식품 효소 시장에서 상당한 시장 점유율을 획득할 것으로 예상됩니다. 식품 용도의 고정화 효소 기술은 최근 몇 년동안 큰 인기를 얻고 있습니다. 고정화 효소 기술은 느린 반응 속도, 짧은 저장 수명, 작동 안정성과 같은 식품 효소 특성을 향상시킵니다.
The global food enzymes market is projected to grow at a CAGR of 7.76% to reach US$6.882 billion by 2029, from US$4.078 billion in 2022.
Food enzymes are enzymes that are suitable for human consumption and are utilized by the food industry throughout food manufacturing to assist in enhancing food safety and quality, as well as process efficiency. They are widely used in the manufacture, processing, preparation, and treatment of a wide range of food products. Baking, fruit juice, cheese production, and brewing are among the industries that use enzymes.
The rise in demand for processed foods is likely to boost the food enzyme industry. Furthermore, technological developments such as enzyme engineering and the introduction of genetically modified enzymes have helped the expansion of the food industry.
Food enzymes are crucial in all aspects of food processing, from protein to starch. Furthermore, they are utilized to enhance raw material processing for dairy and alcohol fermentation. Baking is another notable sector in which enzymes play an essential role.
Thus, factors such as the multifunctional advantages of food enzymes in a variety of applications and technological advances to minimize chemical usage all contribute to the market's growth. However, a limited temperature and pH operational range may limit market expansion.
A rise in the demand for processed foods Global demand for processed foods is increasing, owing primarily to expanding economies in Asia. China and India are primarily responsible for the significant expansion of the processed food sector.
The Indian food and grocery market is the world's sixth-largest, according to the Indian Brand Equity Foundation, and its production is anticipated to reach US$535 billion by 2025-26. The Indian food processing sector accounts for 32% of the total food market, is a major industry, and ranks fifth in terms of output, consumption, exports, and anticipated growth.
The activity of food enzymes is heavily affected by environmental factors. A reduction in temperature dramatically reduces the reaction rate, whereas thermal agitation degrades the food enzyme structure, rendering it non-functional. Varying the pH outside of the food enzyme's operating range decreases enzyme activity and can eventually lead to irreversible denaturation
Global food enzymes market segmentation by source into microorganisms, plants, and animals.
The segmentation of the global food enzymes market by source includes microorganisms, plants, and animals. Microorganisms, such as bacteria and fungi, present a cost-effective option for enzyme production due to their relatively low cultivation expenses.
Plants offer a narrower range of enzyme types compared to microorganisms, making them less common sources for enzyme extraction. Animals contribute to enzyme availability for food applications, although to a lesser extent compared to microorganisms and plants.
North America is anticipated to hold a significant share of the food enzyme market-
North America holds the dominant share of the food enzyme market. During the projected period, however, Asia-Pacific is expected to earn a considerable market share in the global food enzyme market. The immobilized enzyme technology for food applications has gained significant popularity in recent years. Immobilized enzyme technology improves food enzyme properties such as slow reaction rate, short shelf life, and operational stability.