| 
							
								 
										시장보고서
									 
									
											
												상품코드
											
										 
										
											1686223
										 
									농업용 효소 시장(2025-2030년) : 시장 점유율 분석, 산업 동향 및 통계, 성장 예측Agricultural Enzymes - Market Share Analysis, Industry Trends & Statistics, Growth Forecasts (2025 - 2030) | 
						||||||
농업용 효소 시장 규모는 2025년에 3억 5,901만 달러로 추정되며, 예측 기간(2025-2030년) 동안 CAGR 6.5%로 성장하여 2030년에는 4억 9,188만 달러에 달할 것으로 예측됩니다.

농업용 효소의 채용은 특히 곡물 및 곡류 재배에서 증가하고 있습니다. 농업에서의 화학물질의 과도한 사용에 대한 환경 문제의 우려로 작물에 대한 화학물질의 잔류 문제가 부각되고 있습니다. 예를 들어, 2022년 FAO의 데이터에서 앤티가 바부다는 최대 농약 사용량을 기록했으며 헥타르당 36.59 킬로그램을 사용하였습니다. 따라서 효소와 같은 보다 안전한 대체품으로의 이동이 진행되고 있습니다. 또한, 곡물 생산에서 효소의 사용은 보습성의 향상, 뿌리 등의 바이오매스 증가, 유기물의 분해 신속화 등의 장점을 제공하고 있으며 곡물 및 곡류 재배에서의 효소의 세계적인 보급을 더욱 뒷받침하고 있습니다.
게다가, 소비자의 건강 지향이 높아짐에 따라, 화학 보존료가 건강에 미치는 악영향을 피하기 위해, 유기농 식품으로의 전환이 현저해지고 있습니다. 이러한 동향은 유기 농업의 범위를 확대하고 있습니다. 2022년에는 유기농 곡물 재배 면적이 560만 헥타르로 확대되었으며, 이러한 성장은 유기 농업에서 효소의 이용이 증가하고 있음을 뒷받침하고 있습니다.
북미는 농업 효소의 소비로 세계를 선도하고 있으며, 미국이 그 선두를 달리고 있습니다. 미국의 농업 섹터는 현대적 기술을 신속하게 도입하고 있습니다. 예를 들어 미국 농무부(USDA)는 2022년 8월 차세대 유기농 생산자를 육성하고 유기농 공급망을 강화하는 것을 목적으로 한 3억 달러의 유기농 이행 이니셔티브를 시행했습니다.
캐나다에서는 초기 성장 단계부터 작물의 생산성과 품질 향상에 초점을 맞춘 바이오 농업에 대한 명확한 추세가 보이고 있습니다. 예를 들어, Novonesis는 2024년 3월 FMC와의 제휴를 확대하여 2025년 재배 시즌부터 FMC를 캐나다 내 Novonesis의 농업 바이오 솔루션의 독점 유통업체으로 지정했습니다. 아울러 유기농 및 자연 식품에 대한 기호가 높아지고 있으며, 자연 유래의 농업 투입물에 대한 수요가 높아지고 있습니다. 멕시코에서는 약 5만 2천 헥타르에서 유기농 작물 수확에 성공하였습니다. 이런 동향은 향후 수년간 시장 성장을 더욱 뒷받침할 것으로 보입니다.
농업용 효소 시장은 적당히 통합되어 있으며, 주요 기업으로는 Bayer CropScience, Elemental Enzymes, Corteva Agriscience, Infinita Biotech Private Limited., Syngenta AG 등이 있습니다. 각사는 제품 혁신, 사업 확대, 제휴, 합병 및 인수 등 다양한 전략적 활동을 전개하고 있습니다. 또한, 시장에서 강력한 존재감을 확립하기 위해 타사와 제휴하여 공동으로 조사 및 연구를 진행하고 있습니다.
The Agricultural Enzymes Market size is estimated at USD 359.01 million in 2025, and is expected to reach USD 491.88 million by 2030, at a CAGR of 6.5% during the forecast period (2025-2030).

The adoption of agricultural enzymes is on the rise, particularly in the cultivation of cereals and grains. Environmental concerns about the overuse of chemicals in agriculture have highlighted the issue of chemical residues in crops. For example, FAO data from 2022 revealed that Antigua and Barbuda led in agricultural pesticide consumption, using over 36.59 kilograms per hectare of cropland, with Qatar closely following at 35.11 kilograms per hectare. This has driven a shift towards safer alternatives like enzymes. Additionally, the use of enzymes in cereal production has shown benefits such as improved moisture retention, increased root biomass, and faster organic matter decomposition, further encouraging their global adoption in cereal and grain cultivation.
Moreover, as consumers become more health-conscious, there is a noticeable shift towards organic foods to avoid the negative health effects associated with chemical preservatives. This trend has expanded the scope of organic farming. For instance, FibL data indicates that the organic area for cereals grew from 5.5 million hectares in 2021 to 5.6 million hectares in 2022. These developments underscore the increasing use of enzymes in organic farming. With the organic food industry growing and a strong emphasis on food safety, the adoption of agricultural enzymes in cereal and grain crops is set to increase, signaling a positive trend for the segment in the coming years.
North America leads the globe in the consumption of agricultural enzymes, with the United States taking the forefront. The U.S. agriculture sector swiftly adopts modern technologies. Factors such as rising costs of chemical inputs, their harmful impacts on soil and the environment, and an increased awareness of balanced plant nutrition are driving the demand for agricultural enzymes in the U.S. Additionally, strong government initiatives in the region further fuel this market's expansion. For instance, in August 2022, the U.S. Department of Agriculture (USDA) launched the USD 300 million Organic Transition Initiative, aiming to nurture the next generation of organic producers and strengthen organic supply chains. Such measures are likely to boost the adoption of bio-based inputs, including agricultural enzymes, thus broadening the market in North America.
Canada is witnessing a clear pivot towards bio-based agriculture, focusing on improved crop productivity and quality from the early growth stages. This rising inclination towards organic products, supported by government backing, is encouraging industry players to enhance their services in the region. For example, in March 2024, Novonesis expanded its partnership with FMC, appointing FMC as the exclusive distributor for select Novonesis agricultural bio-solutions in Canada, effective from the 2025 growing season. In Mexico, a growing appetite for organic and natural foods, coupled with a trend towards sustainable farming, has increased the demand for naturally sourced agricultural inputs. According to the 2023 Statistical Yearbook of Agricultural Production, over 54 thousand hectares in Mexico were dedicated to organic crops, with approximately 52 thousand hectares successfully harvested. These trends are poised to further drive the market's growth in the coming years. Thus, with supportive government measures and a rising emphasis on organic farming, the agricultural enzymes market is set to flourish during the forecast period.
The Agricultural Enzymes market is moderately consolidated, with major players such as Bayer CropScience, Elemental Enzymes, Corteva Agriscience, Infinita Biotech Private Limited., and Syngenta AG occupying a significant market shares. The companies are adopting various strategic activities, such as product innovation, expansion, partnership, and mergers & acquisitions. The players are partnering with other companies to build a strong presence in the market while researching collaboratively.